21 Temmuz 2014 Pazartesi

MÜTHİŞ LEZZETLİ PİZZA TARİFİYLE MERHABA...








PİZZA:
Hamur:
  • 5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1. 5 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
Üzeri harcı:
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 küçük diş sarımsak
  • 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • çok
  • az karabiber
Hamurun alt ve üstü için
  • 1,5-2 su bardağı kaşar rendesi
HARCIN YAPIMI: Sarımsaklar ezilir salça ve kalan malzemeler iyice karıştırılıp hamurun üzerine sürülecek kıvama getirilir.
Hamur için süt ılıtılıp şeker ve maya içine atılır, 15 dakika mayalandırılır (instant mayada beklemeye gerek yok). Kalan hamur malzemeleri ilave edilip hamur elde edilir. Üzeri örtülüp ılık bir yerde iki misli kabarıncaya kadar bekletilir. Kabardıktan sonra tekrar yoğurulup 30 cm çapında açılır. Aynı ölçüde bir tepsiye konup elle düzeltilir ve üzerine çok az fırçayla sıvı yağ sürülür. Ve tepside 10 dakika daha mayalandırılıp. Hazırlanan salçalı karışım hamurun her yerine dikkatlice fırçayla sürülür. Kaşar peynirinin yarısı alt tabana serpilip. İsteğe göre mantar, mısır, yeşil biber domates, salam, sucuk, paprika, zeytin konup diğer kalan kaşarın yarısı da pizza fırından çıkmadan yaklaşık 5 dakika önce serpilir. Pizzamız önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir. . (Ayrıca bu hamurla 30 cm lik pizza tepsisi için 5 adet pizza çıkıyor ). Afiyet olsun.



2 yorum:

  1. nefis yemek tariflerinden de takip etmekteyim sizi:) elinize sağlık en kısa zamanda da deneyeceğim tariflerinizden özellikle bu pizzayı..:)
    http://baharinrenkleri.blogspot.com.tr/ benim blogumda bu.beklerim:)
    nefis yemek tariflerinde safiye sultan adım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuza biraz geç cevap vermiş oldum öncelikle affola :-) çok teşekkür ederim bende hemen tariflerinize ve blogunuza bakıcam :-)

      Sil